Sunne kommun, Socialtjänst

Sunne i Värmland är platsen där modet växer, livet är enkelt och allting är möjligt. Här finns ett rikt föreningsliv där du kan utöva dina intressen. På fem minuter tar du dig mellan spabesöket, shoppingen, skogspromenaden, teatern, badet, golfrundan, skidåkningen eller vad du nu väljer. Kommunen är känd för sina många arrangemang, sin berättartradition och ett varierat näringsliv med små och medelstora företag. Välkommen! Läs mer om Sunne på sunne.se

Tycker du om människor och söker ett meningsfullt sommarjobb som ger mycket tillbaka? Då söker vi dig!

I Sunne får medarbetarna ta plats! Här väntar en plats till dig också!
Socialtjänsten i Sunne är i ett spännande skede där vi bygger en hållbar verksamhet för att möta framtidens utmaningar. Du kommer bli en viktig del i det arbetet och genom att jobba hos oss är du med och bidrar till en bättre vardag för många. Du har också själv möjlighet att växa både som person och i din yrkesroll, samtidigt som det du jobbar med, får ett helt samhälle att växa!
I Sunne kommun arbetar alla utifrån den gemensamma värdegrunden respekt, utveckling och professionalism vilket genomsyrar den dagliga verksamheten, långsiktiga beslut och ledarskapet.

Sommarjobb inom äldreomsorg och funktionsstöd
Vi behöver nya medarbetare inom särskilt boende, ordinärt boende (hemtjänst) och funktionsstöd. Vår rekrytering är i full gång inför sommaren 2023. Sunne kommun är rätt plats för dig som vill bidra, utvecklas och trivas. Hos oss få du arbeta med engagerade kollegor, utvecklas inom ditt område och arbeta med Sveriges viktigaste jobb. Låter det som något för dig? Sök sommarjobb hos oss!

-Hos oss kan du göra stor skillnad för andra och lära dig massor själv under tiden.

Arbetsuppgifter
Din uppgift hos oss blir att möta och stötta barn, unga eller vuxna som har funktionsnedsättning, eller äldre som behöver hjälp och stöd i sin vardag. Du får introduktion och utbildning, du blir snabbt en del av vår gemenskap och i början går du bredvid en erfaren kollega. Ditt arbete blir att finnas där för någon som behöver dig, för att underlätta och möjliggöra saker i vardagen som många av oss tar för givet. Beroende på var din arbetsplats är så kan det innebära arbete dag, kväll, helg och natt.

Undersköterska och habiliteringsassistent
Som undersköterska och habiliteringsassistent är ditt huvudsakliga uppdrag att hjälpa våra kunder att klara vardagen - att finnas där och ge stöd för ett så självständigt liv som möjligt. Du dokumenterar och upprättar individuella genomförandeplaner, hjälper till med personlig omvårdnad, vilket innefattar bland annat hjälp med att äta, dricka, klä sig, förflytta sig, sköta personlig hygien. Du bidrar även till social samvaro, tar våra brukare på promenader och säkerställer en värdig tillvaro. Din insats är även av medicinsk karaktär, exempelvis delegerade uppgifter som sårvård och läkemedel. Oavsett var du jobbar i kommunen får du tillämpa dina kunskaper inom hälsa, omsorg, omvårdnad, psykiatri och funktionshinder.

Vårdbiträde och habiliteringspersonal
Som vårdbiträde och habiliteringspersonal är dina arbetsuppgifter snarlika våra undersköterskors och habiliteringsassistenters, men med begränsade medicinska uppgifter.

Biträde
Som biträde inom äldreomsorg och funktionsstöd utför du serviceuppgifter som enklare matlagning, städ, inköp och övriga sysslor för att hålla ordning och reda i gemensamhetsutrymmen eller i kundens bostad. Du bidrar även till social samvaro, tar våra brukare på promenader och säkerställer en värdig tillvaro.

Kvalifikationer
Vilka krav ställer vi på våra vikarier?

 • Du bör vara över 18 år
 • Du behärskar det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera i tal och skrift med den du hjälper, samt anhöriga och arbetskamrater.
 • Du behöver körkort om du arbetar i hemtjänstgrupperna och inom vissa personliga assistansärenden.
 • Vi tror också att du är en självständig och ansvarsfull person som bidrar till en värdefull dag för den du hjälper
 • tycker om att ta ansvar för dina arbetsuppgifter och ställer frågor när du undrar över något
 • har intresse för jobbet och tycker om att lära nytt
 • är positiv, professionell och trevlig i ditt bemötande
 • tycker om att arbeta både självständigt och i grupp

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper, att du tycker om människor, är lyhörd, empatisk och ansvarsfull.
Varmt välkommen med din ansökan! 
Vi ser fram emot att träffa dig och berätta mer.

Anställningsform Sommarjobb/Säsongsanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Rekrytering sker fortlöpande
Löneform Månads- timlön. Kollektivavtal finns
Antal lediga befattningar 10
Sysselsättningsgrad Varierande
Ort Sunne kommun
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/184
Kontakt
 • Jenny Fryk, 0565-16374
 • Anette Jonsson, 0565-16324
 • Marie Örnborg, 0565-16125
Facklig företrädare
 • Nås via kommunens växel, 0565-16000
Publicerat 2023-01-30
Sista ansökningsdag 2023-07-06

Tillbaka till lediga jobb