Arbete och utveckling

Sunne i Värmland är platsen där modet växer, livet är enkelt och allting är möjligt. Här finns ett rikt föreningsliv där du kan utöva dina intressen. På fem minuter tar du dig mellan spabesöket, shoppingen, skogspromenaden, teatern, badet, golfrundan, skidåkningen eller vad du nu väljer. Kommunen är känd för sina många arrangemang, sin berättartradition och ett varierat näringsliv med små och medelstora företag. Välkommen! Läs mer om Sunne på sunne.se

Beskrivning
Det sociala arbetskooperativet Juvelen startades 2003. Där verksamheten är en Secondhand butik. Juvelen är ett socialt arbetskooperativ som drivs av ett starkt engagemang och ansvar. Där människors behov av delaktighet arbete och förutsättningar står i centrum för företagets drift och utveckling.  
I Daglig verksamhet är inriktningen arbete. Där stödjer man till meningsfull sysselsättning på en arbetsplats ute i samhället, eller driver olika arbetsverksamheter internt. 

Arbetsuppgifter:
Som handledare på Juvelen ska du stärka personer att driva ett arbetskooperativ, genom att få en meningsfull sysselsättning, praktik eller arbete. Juvelen är en ekonomisk förening som kräver kunskap inom ekonomi/bokföring samt marknadsföring. 
Arbetsuppgifterna innebär att tillsammans med kooperatörerna planera och strukturera för de anställda inom kooperativet. Detta görs i samverkan med bland annat kommunen, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan. Du ska vara positiv och stimulera kooperatörernas individuella styrkor och intressen. 

Som habiliteringsassistent på Daglig verksamhet är uppdraget att erbjuda kunder stimulans, utveckling, meningsfullhet och gemenskap efter deras önskemål och resurser. Du ansvarar för planering, genomförande, utvärdering och utveckling av verksamheten. I arbetsuppgifterna ingår dokumentation, du upprättar aktivitetsbeskrivningar och genomförandeplaner för att tillgodose kundernas intressen och behov. Du bidrar med att skapa meningsfullhet och trygghet där verksamheten formas efter kundernas förmågor och behov. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har yrkeshögskola/kvalificerad yrkesutbildning, med inriktning socialpsykiatri eller likvärdig längre erfarenhet/utbildning av målgruppen, alternativt Omvårdnadsprogrammet. Det är meriterande om du har erfarenhet av att jobba med tydliggörande pedagogik (TEACCH), AKK (alternativ kompletterande kommunikation) och lågaffektivt bemötande.  

Arbetet ställer stora krav på självständighet, flexibilitet och ett gott bemötande. Arbetet kräver att du kan arbeta självständigt och kunna samverka med övriga aktörer runt om. Personliga egenskaper är avgörande för tjänsten. Giltigt B-körkort är ett krav. 

Villkor 

Två lediga tjänster med sysselsättningsgrad 100%, var av den ena är en delad tjänst med 50% som handledare på Juvel och 50% habiliteringsassistent inom Daglig verksamhet. 
Intervjuer kan komma att ske löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag. Tillträde enligt överenskommelse. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sunne
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/85
Kontakt
  • Maria Frykman, 0565-16234
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens växel, 0565-16000
Publicerat 2023-05-23
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Tillbaka till lediga jobb