Sunne kommun, Socialtjänst

Sunne i Värmland är platsen där modet växer, livet är enkelt och allting är möjligt. Här finns ett rikt föreningsliv där du kan utöva dina intressen. På fem minuter tar du dig mellan spabesöket, shoppingen, skogspromenaden, teatern, badet, golfrundan, skidåkningen eller vad du nu väljer. Kommunen är känd för sina många arrangemang, sin berättartradition och ett varierat näringsliv med små och medelstora företag. Välkommen! Läs mer om Sunne på sunne.se

Beskrivning
Sunne kommun söker enhetschefer med ansvarsområde för personlig assistans och boende inom LSS verksamheten.  

Sunne kommuns värdegrund är respekt, utveckling och professionalism vilket genomsyrar den dagliga verksamheten och långsiktiga beslut. Ledarskap i Sunne kommun innebär att jag:

  • respekterar politiskt fattade beslut och förmedlar Sunne kommuns övergripande mål till mina medarbetare och tar ansvar för att målen följs upp och uppnås
  • agerar utifrån ett professionellt förhållningssätt och har ett helhetsperspektiv där samverkan är självklar
  • tar ansvar för att min verksamhet kommunicerar med medborgare/kunder och medarbetare på ett professionellt sätt
  • ansvarar för att de ekonomiska ramarna håller
  • tar del av och förmedlar ny kunskap och trender inom mitt verksamhetsområde
  • främjar ett kreativt och tillåtande arbetsklimat där mina medarbetare får förutsättningar att utvecklas och vara delaktiga i det pågående arbetet
  • arbetar utifrån ett systematiskt arbetsmiljöarbete där arbetet bedrivs i enlighet med lagar och regler, att förebygga arbetsolycksfall och ohälsa i arbetslivet samt i övrigt uppnå en god arbetsmiljö.

Arbetsuppgifter
Du som enhetschef ansvarar för den dagliga driften, planeringen och att följa upp verksamheten utifrån uppsatta mål. Du leder och utvecklar verksamheten tillsammans med dina medarbetare. Du har god förmåga att stimulera och motivera dina medarbetare samt att se möjligheter. 
Du har personal- och arbetsmiljöansvaret på enheten där du verkar för att skapa goda förutsättningar för delaktighet, arbetsresultat och arbetsmiljö. Med rollen följer också ett ekonomiskt ansvar för verksamheten och ser till att verksamheten bedrivs inom tilldelad budgetram med god kvalité.  
Du ingår i en socialtjänstens ledningsgrupp där du samverkar med kollegor och är direkt underställd socialchef.

Kvalifikationer 
Du ska ha lämplig högskoleexamen inom verksamhetsområdet eller annan examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig samt god kännedom om gällande lagstiftning. Du har några års erfarenhet av arbete som ledare med ekonomi- och personalansvar, erfarenhet från chefsarbete inom LSS-området är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.  
Ditt ledarskap präglas av tillit, helhetssyn och strategiskt tänkande, du skapar goda relationer och ett gott samarbetsklimat. Att vara en god förebild, lyhörd och kommunikativ är också egenskaper som vi värdesätter. Du är tydlig och har förmåga att skapa gemensam målbild och riktning för verksamheten. 
Du måsta ha goda kunskaper i svenska och kunna uttrycka dig väl, både i tal och i skrift samt goda it kunskaper. 

Villkor
Giltigt B-körkort är ett krav.
Intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske innan ansökningstidens utgång.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sunne
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/104
Kontakt
  • Susanne Ranström, tf Biträdande Socialchef , 0565-16472
Facklig företrädare
  • Nås via kommunens växel, 0565-16000
Publicerat 2022-07-21
Sista ansökningsdag 2022-08-11
Logga in och sök jobbet

返回职位空缺页面