Sunne kommun, Samhällsbyggnad

Sunne i Värmland är platsen där modet växer, livet är enkelt och allting är möjligt. Här finns ett rikt föreningsliv där du kan utöva dina intressen. På fem minuter tar du dig mellan spabesöket, shoppingen, skogspromenaden, teatern, badet, golfrundan, skidåkningen eller vad du nu väljer. Kommunen är känd för sina många arrangemang, sin berättartradition och ett varierat näringsliv med små och medelstora företag. Välkommen! Läs mer om Sunne på sunne.se

Beskrivning
Miljö- och byggenheten arbetar med myndighetsutövning inom områdena miljö- och hälsoskydd, livsmedel, bygglov, alkohol och tobak. Enheten tillhör organisatoriskt Samhällsbyggnad. Vi söker nu en ny miljö- och hälsoskyddsinspektör som även kan ta rollen som samordningsansvarig och bidra med ledning inom miljögruppen.
Är du en miljö- och hälsoskyddsinspektör som vill utvecklas vidare i din roll?
Vi är en enhet bestående av nio medarbetare med framåtanda! Vi erbjuder omväxlande arbetsuppgifter, trevliga kollegor, flexibel arbetstid och goda kommunikationer. Just nu arbetar vi mycket med digitalisering och att bygga upp nya, mer effektiva arbetssätt tillsammans.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består dels av samordning inom miljögruppen, dels av ordinarie miljöinspektörsarbete. Gruppen arbetar med tillsyn och handläggning av ärenden enligt miljöbalken så som tillsyn av miljöfarliga verksamheter, hälsoskydd, förorenad mark, enskilda avlopp, jordbruk med mera. Arbetsuppgifterna inom miljöinspektörsdelen av tjänsten kan komma att anpassas efter dina kunskapsområden och intressen.
I samordningsansvaret ingår att vara en aktiv länk för samordningen inom miljögruppen. Det innebär att hålla i miljögruppens veckomöten, diskussionsmöten och prioritera verksamheten så att tillsynsplanen följs. Du ansvarar även för att kontrollera att sammanställning av årsavgifter sker inom respektive tillsynsområde, att avgifter skickas ut i rätt tid och summeras inom områdena för att lättare kunna följas upp.
Tillsammans med enhetschef bistår du med arbete kring bland annat behovsinventeringen, beräkning av nya taxor, framtagande av tillsynsplan, fördelning av ansvar inom gruppen samt introduktion av nya medarbetare. 
Delarna i samordningsansvaret är möjliga att förändra utifrån dina erfarenheter i samråd med enhetschef.
En naturlig del i din vardag är kontakter med företagare och privatpersoner, personal på andra enheter inom kommunens egen verksamhet, förtroendevalda och allmänhet. Du kommer att bereda och föredra ärenden inför miljö- och bygglovsnämnden.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad miljö- och hälsoskyddsinspektör på högskolenivå eller har annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Arbetet bedrivs ofta i grupp men innebär till stor del självständigt arbete. Du behöver därför kunna strukturera arbetet, samarbeta med andra och ta egna initiativ. Du har minst fem års erfarenhet som miljö- och hälsoskyddsinspektör.
Praktisk erfarenhet från handläggning och tillsyn inom området värdesätts högt, liksom goda kunskaper inom miljöbalken. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift, exempelvis skriva beslut och förslag till beslut. Du är van vid att arbeta digitalt. 
Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga i relation till kommunens värdegrund: respekt, utveckling och professionalism. Det är viktigt att ge våra kommuninnevånare en bra service och eftersom tjänsten medför mycket kontakter är det viktigt att du är serviceinriktad och trivs i mötet med nya människor. 
Som samordnare behöver du trivas att arbeta i team, vara pedagogisk och ha ett systemtänk. Har du tidigare arbetat med ledarskap är det meriterande för rollen.

 

Villkor
Giltigt B-Körkort krävs. Provanställning 6 månader kan komma att tillämpas. Löneanspråk och referenser kan komma att efterfrågas inför intervju.

Kontakt:
Pauline Skogfeldt, Miljö- och byggchef, 0565-161 94, under vecka 32
Helena Anderson, tf Miljö- och byggchef, 0565-162 99, under vecka 27-30

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sunne
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/102
Kontakt
  • Pauline Skogfeldt, Miljö- och byggchef, , 0565-16194
  • Helena Anderson, tf Miljö- och byggchef, , 0565-16299
Facklig företrädare
  • Nås via kommunens växel, 0565-16000
Publicerat 2022-07-06
Sista ansökningsdag 2022-08-28

Tillbaka till lediga jobb